INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Rabarberkaka med mandelmassa & kardemummamaräng

Länk till detta recept

ABBF79F8-43DA-4A85-B987-F2D4B67AF245_1_201_a B360E907-B2E3-48D6-8A3F-A9AE5A8856C5_1_201_a

Vill du baka en riktigt saftig långpannekaka som är fylld med rabarber och mandelmassa  samt toppad med en maräng smaksatt med kardemumma ska du spana in den här! Så fantastiskt god och smidig att baka till många! Tror inte någon skulle bli besviken av att bli serverad en sådan här kaka 😉

2 ägg+2 äggulor

150 g smör

2,5 dl socker

5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

100 g riven mandelmassa

1 dl vispgrädde

Ca 300 g rabarber

Maräng:

4 äggvitor

2 tsk mald kardemumma

2 dl socker

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop smör och socker mjukt. Tillsätt 1 ägg och 1 äggula i taget (spara äggvitorna till marängen) och vispa ordenligt. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten under omrörning. Vänd ner den rivna mandelmassan och grädden och rör om till en jämn smet. Skölj rabarbern och skär i centimeterstora bitar. Vänd ner hälften av bitarna i smeten och rör om försiktigt. Häll smeten i en långpanna (ca 25*35 cm likt DENNA) klädd med bakplåtspapper och lägg på resten av rabarbern på toppen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills den fått en fin färg och är nästan helt klar.

Maräng: Vispa äggvitorna tillsammans med kardemumman till ett fast skum. Tillsätt lite socker i taget samtidigt som du vispar. Vispa tills du får en fast och glansig maräng. Bred på marängen över kakan och sätt in i ugnen i ca 5-10 minuter igen. Ta ut och skär upp i rutor.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

23 svar

  1. Ser hur gott ut som helst!!!! Och väldigt mycket wow!!!! I kvarteret brukar vi ofta ha middagar och bjuda varandra på fika, och eftersom alla har rabarber blir det ofta nåt på det. Jag har dock haft svårt att hitta på nåt som inte är samma lika som alla andra. Man vill ju ha lite variation! Detta blir perfekt!!! Hur många ägg blir det totalt? Visst blir det 6st? Två äggulor används inte (de blir bea eller majo istället!)

    1. Va roligt att du gillar och vilket roligt upplägg med grannarna! :)) Precis 6 st totalt 🙂

  2. Åh, det enda jag inte har hemma är vispgrädde.. kommer det funka med mjölk eller kanske naturell yoghurt?

  3. Låter helt magiskt gott. Måste prövas. 😍😋
    Dock så undrar jag hur man förvarar dom och går de frysa med marängen?

    1. Så roligt att höra! :)) Förvara i en lufttät burk och de går absolut bra att frysa med marängen. Dock kan marängen ändra lite konsistens.

  4. Kan man förbereda själva kakan, grädda den i första steget. Sedan marängen dagen efter, bre på den och köra i ugnen för marängens skull? Blir det bäst att göra hela kakan på samma dag?

    1. De går bra men den är allra godast nygräddad pga att marängen kan ändra lite konsistens allt eftersom

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept