Pina colada milkshake

Fredag och vilket väder vi har just nu! Helt underbart och det är så efterlängtat! Tänkte därför dela med mig utav ett recept på något riktigt somrigt och läskande att unna sig i värmen. Nämligen Pina Colada Milkshakes! Gillar ni ananas och kokos då måste ni prova detta. Enkelt att göra och blir så himla, himla gott!

Till 2 glas:

6 dl vaniljglass

2 dl kokosgrädde

1 ananas

Garnering:

Vispad grädde

0,5 dl kokos

Börja med att rosta kokosen i en stekpanna på medelhög värme. Skär därefter upp ananasen i bitar. Lägg några bitar botten på varje glas och sätt in i frysen (spara också några bitar ananas till toppingen).

Mixa resten av ananasen till en pure. Tillsätt kokosgrädden och mixa ihop. Tillsätt vaniljglassen och mixa ihop till en slät massa. Ta ut glasen ur frysen och häll i milkshaken. Toppa med vispad grädde och ananasbitar samt den rostade kokosen.

Lycka till! 🙂

0
19

Chokladbollens dag

Imorgon är det inget mindre än chokladbollens dag och det måste vi självklart fira! Den som uppfann chokladbollen måste nästan räknas som ett geni. Inte mycket som slår det ibland. Är du däremot sugen på att baka några med en liten twist har jag några spännande och jättegoda recept här. Kan vara roligt att göra några klassiska fast ändå lite annorlunda. Klicka på länkarna här nedan för att komma till recepten:

Chokladbollar med jordgubbsgömma

Chokladbollsspett

Chokladbollar med Ferrero Rocher

Chokladbollspaj med jordgubbsmousse

Delicatobollar

Chokladbollsbiskvier med jordgubbsgömma

0
8

Rabarberkaka med mandelmassa & kardemummamaräng

Vill du baka en riktigt saftig långpannekaka som är fylld med rabarber och mandelmassasamt toppad med en maräng smaksatt med kardemumma ska du spana in den här! Så fantastiskt god och smidig att baka till många! Tror inte någon skulle bli besviken av att bli serverad en sådan här kaka 😉

2 ägg+2 äggulor

150 g smör

2,5 dl socker

5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

100 g riven mandelmassa

1 dl vispgrädde

Ca 300 g rabarber

Maräng:

4 äggvitor

2 tsk mald kardemumma

2 dl socker

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop smör och socker mjukt. Tillsätt 1 ägg och 1 äggula i taget (spara äggvitorna till marängen) och vispa ordenligt. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten under omrörning. Vänd ner den rivna mandelmassan och grädden och rör om till en jämn smet. Skölj rabarbern och skär i centimeterstora bitar. Vänd ner hälften av bitarna i smeten och rör om försiktigt. Häll smeten i en långpanna (ca 25*35 cm) klädd med bakplåtspapper och lägg på resten av rabarbern på toppen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills den fått en fin färg och är nästan helt klar.

Maräng: Vispa äggvitorna tillsammans med kardemumman till ett fast skum. Tillsätt lite socker i taget samtidigt som du vispar. Vispa tills du får en fast och glansig maräng. Bred på marängen över kakan och sätt in i ugnen i ca 5-10 minuter igen. Ta ut och skär upp i rutor.

Lycka till! 🙂

23
99