INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Marängbakelser med rispuffar och vaniljkokt rabarber

Länk till detta recept

F299DE7A-54CD-4943-8440-A896FD780021_1_201_a

595E29EF-CC64-4A2B-88A5-2DA4A4CDFCE4_1_201_a

Hej hej denna soliga måndag! Vilken ljuvlig helg vi haft med riktig sommarvärme. Vi hade vår första middag utomhus i helgen och den känslan.. Man vill stanna upp tiden lite nu. Allt är så vackert runt omkring oss samtidigt som vi har den bästa tiden framför oss. Underbart.

I helgen bakade jag dessutom dessa supergoda marängbakelserna med rispuffar, lättvispad grädde, vaniljkokt rabarber och pistagenötter. Så himmelskt gott! Jag kunde verkligen inte sluta äta. Kommer definitivt baka dessa igen och det bästa är att de går att fylla dem med de mesta. Allt från glass med chokladsås, olika sylter och bär, frukt och kompotter.. Ja bara fantasin som kan sätta stopp.

Till ca 15 st:

4 äggvitor

2,5 dl socker

3 dl rispuffar

Stora muffinsformar

Vaniljkokta rabarber:

400 g rabarber

2 dl socker

4 dl vatten

1 vaniljstång

Fyllning:

Lättvispad grädde (ca 5 dl)

Grovhackade pistagenötter

Maräng: Sätt ugnen på 100 grader (varmluft, 120 grader över undervärme). Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Häll ner lite strösocker i taget under vispning tills du får en slät och glansig maräng. Rör ned rispuffarna. Fyll muffinsformar till 2/3. Forma dem så det blir en liten fördjupning i mitten. Lägg gärna formarna på en muffinsplåt så de håller formen bättre (likt DENNA). Sätt in i ugnen i ca 1 timme. Låt sedan svalna.

Vaniljkokt rabarber: Gröp ur vaniljstången och lägg ner fröna och stången i en kastrull tillsammans med vattnet och sockret. Koka upp. Skölj och skär upp rabarbern i lagom stora bitar (1-2 cm breda). Lägg rabarberbitarna i en skål och häll över vaniljblandningen. Låt stå och dra i minimum en timme.

Montering: Lägg en klick grädde i varje marängmuffins. Toppa med rabarber och avsluta med att strö lite grovhackade pistagenötter.

Lycka till! 🙂

 

 

Dela med dig

14 svar

    1. Hej, marängen och den vaniljkokta rabarbern kan förberedas innan. Montera däremot helst ihop dem precis innan servering då marängen lätt kan bli mjuk.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept