INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Jordgubbskladdkaka med vit choklad & jordgubbsgrädde

Länk till detta recept

BD271613-6380-4F19-9A1A-546A77C2E9F3_1_201_a 2C188A61-7950-4E04-951B-CDEA785391A2_1_201_a Vad sägs om en segkladdig kladdkaka med smak av vit choklad och jordgubbar tillsammans med en lättvispad jordgubbsgrädde? Så fantastiskt gott och somrigt att bjuda sina gäster på. Extra plus att den blir så vacker med färgerna. Den här kommer jag baka mycket nu när säsongen för våra färska jordgubbar närmar sig 🙂

Till ca 6-8 pers:

Detta behöver du:

2 ägg

100 g smält smör

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält vit choklad

Jordgubbssås:

400 g jordgubbar (helst färska men går bra med frysta)

0,75 dl florsocker

1 msk citronsaft

3 dl grädde

Börja med jordgubbssåsen. Blanda ihop jordgubbar, florsocker och citronsaft i en kastrull och låt småkoka tills jordgubbarna blivit mjuka. Ta bort från plattan och mixa ihop till en slät sås. Låt svalna något.

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och smält därefter den vita chokladen i smöret på svag värme. Vispa socker och ägg för sig och blanda därefter ner resten av ingredienserna. Häll ner i en smörad springform (20 cm, jag använder DENNA). Ringla över ca hälften av jordgubbssåsen (spara resten till jordgubbsgrädden) och gör lite fina mönster med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Jordgubbsgrädde: Vispa grädden. Lägg upp i en skål och ringla ner jordgubbssåsen. Rör om så det bildas fina mönster.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

10 svar

  1. Hej!
    Jag provade den här, men den blev alldeles rinnig, trots att den fick stå nästan 15 min extra i ugnen. Undrar varför?

    1. Nej då kan den stå i rumstemperatur. Tycker däremot den blir extra god om den får stå i kylen en stund 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept