Inlägget innehåller annonslänkar

Jordgubbskladdkaka med vit choklad & jordgubbsgrädde

Vad sägs om en segkladdig kladdkaka med smak av vit choklad och jordgubbar tillsammans med en lättvispad jordgubbsgrädde? Så fantastiskt gott och somrigt att bjuda sina gäster på. Extra plus att den blir så vacker med färgerna. Den här kommer jag baka mycket nu när säsongen för våra färska jordgubbar närmar sig 🙂

Till ca 6-8 pers:

Detta behöver du:

2 ägg

100 g smält smör

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält vit choklad

Jordgubbssås:

400 g jordgubbar (helst färska men går bra med frysta)

0,75 dl florsocker

1 msk citronsaft

3 dl grädde

Börja med jordgubbssåsen. Blanda ihop jordgubbar, florsocker och citronsaft i en kastrull och låt småkoka tills jordgubbarna blivit mjuka. Ta bort från plattan och mixa ihop till en slät sås. Låt svalna något.

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och smält därefter den vita chokladen i smöret på svag värme. Vispa socker och ägg för sig och blanda därefter ner resten av ingredienserna. Häll ner i en smörad springform (20 cm, jag använder DENNA). Ringla över ca hälften av jordgubbssåsen (spara resten till jordgubbsgrädden) och gör lite fina mönster med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Jordgubbsgrädde: Vispa grädden. Lägg upp i en skål och ringla ner jordgubbssåsen. Rör om så det bildas fina mönster.

Lycka till! 🙂