INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Fläder & jordgubbs cheesecake

Länk till detta recept

0cb63af0 1f9a 491b a3f7 51deb545461d

Vad sägs om en krämig cheesecake med smaker av vaniljdrömmar, fläder och jordgubbar? De om något är sommar för mig och därför har jag skapat ett recept på en cheesecake med just dessa smaker. Hoppas verkligen ni vill baka denna för den blev så otroligt god, krämig och somrig. Perfekt dessert om inte annat till midsommar 🙂

Botten:

300 g vaniljdrömmar

50 g smör

Fyllning:

3 gelatinblad

400 g philadelphiaost

2 dl creme fraiche

2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

0,5 dl koncentrerad flädersaft

Jordgubbssås:

Ca 250 g färska jordgubbar (0,5 liter)

1 msk florsocker

1 tsk vaniljsocker

0,25 dl vatten

Topping:

Färska jordgubbar

Botten: Mixa drömmarna till ett fint smul. Smält smöret och blanda samman med smulet. Häll ner i en springform på 20 eller 22 cm (jag använder DENNA) och tryck ut jämt i botten. Sätt in i frysen.

Jordgubbssås: Börja sedan med jordgubbssåsen. Skär jordgubbarna i bitar. Koka upp bitarna tillsammans med vatten, florsocker och vaniljsocker. Mixa ihop till en slät sås. Låt svalna något.

Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda ihop philadelphiaost, crème fraîche, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Värm flädersaften och blanda ner gelatinbladen i denna. Häll ner i resten av fyllningen och blanda väl.

Häll ned fyllningen över botten. Häll ner jordgubbssåsen och rör runt försiktigt med exempelvis en gaffel så det bildas ett vackert mönster. Ställ in i kylen i ca 3-4 timmar.

Toppa sedan cheesecaken med färska jordgubbar när det är dags för servering.

Lycka till! 🙂

DF7B9F0E-84A2-42DE-A536-5E3EFD07ED20

 

 

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept