Här kommer ett recept på busenkla men ack så goda cheesecakebollar med jordgubbar! Dessa gör du på endast 5 ingredienser och utan ugn. Perfekt att svänga ihop om du väntar ett stort antal gäster. Eller varför inte som lördagsgodis? 🙂
Till ca 10 st:
10 digestivekex
100 g cream cheese
1 dl florsocker
150 g vit choklad
Färska jordgubbar (Helst små)
Mixa ihop digestivekexen till fina smulor (spara lite till dekoration). Häll ned i en skål och blanda ihop med florsocker och cream cheese. Ta lite smet, platta till och lägg en jordgubbe i mitten. Rulla ihop så smeten täcker jordgubben och du får fina runda bollar. Sätt in i frysen en liten stund så de får stelna.
Smält den vita chokladen. Ta ut bollarna från frysen och doppa dessa i den vita chokladen. Toppa med lite smulad digestivekex. Låt stelna i kylen.
Lycka till! 🙂
3 svar
Hur är dessa att göra någon dag innan, eller frysa ?
Dessa är godast att äta samma dag på grund av jordgubbarna 🙂
Jag testade att göra dessa idag. Men min smet blev så kladdig då det va svårt att forma runt jordgubben. Misstänker att jag tog för mycket cream cheese. Men dom va väldigt goda ändå