Inlägget innehåller annonslänkar

Segknäckiga havrerutor

Är ni ute efter att baka kakor som inte kräver mycket tid eller arbete att göra men som samtidigt räcker till många och blir så otroligt goda? Då ska ni baka dessa segknäckiga havrerutorna!! Den enda nackdelen skulle väl vara att de är svåra att sluta äta. De är lite smått beroendeframkallande 😉

Jag använde en kvadratisk form på ca 24 cm i diameter (likt DENNA), vilket gjorde dem lite högre. Vill man så går det jättebra att göra dessa i en långpanna också på 30×40 cm. Då blir de däremot ganska platta men oavsett vilket blir de supergoda!

200 g smör

6 dl havregryn

2 dl socker

3 msk mjöl

2 msk grädde

3 msk sirap

1,5 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner sirap och grädde i denna. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt smörblandningen. Rör ihop till en jämn smet. Klä en bakform på ca 24 cm eller en långpanna med bakplåtspapper. Häll smeten i formen eller långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 15-25 minuter beroende på storlek på formen. Ta ut och låt svalna något innan du skär upp i rutor.

Lycka till! 🙂