Inlägget innehåller annonslänkar

Äppelkladdkaka med vit choklad

Är ni sugna på att baka något riktigt gott med äpplen men det behöver gå fort och ska vara enkelt? Då ska ni baka den här äppelkladdkakan med vit choklad! Den är verkligen busenkel att göra och blir så enormt god! Perfekt att baka till höstfikat.

Detta behöver du:

2 ägg

100 g smält smör

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl strösocker

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält vit choklad

2 dl finrivna äpplen

Topping:

Kanel

Socker

1 äpple

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och smält därefter den vita chokladen i smöret på svag värme. Vispa socker och ägg för sig och blanda därefter ner resten av ingredienserna. Häll ner i en bakplåtsklädd springform (20 cm, jag använder DENNA). Strö över lite kanel och socker. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen. Toppa sedan med äppelklyftor och servera gärna med lite lättvispad grädde till 🙂

1
49

Inlägget innehåller annonslänkar

Lyx vs budget – Skål

Dags för en ny lyx vs budget och den här gången har jag jämfört två jättefina skålar men som såklart skiljer stort i pris. Dessa är perfekta till frukosten, glass, snacks m.m. Vilken tycker du är finast och vilken tror du är den dyrare varianten?

Skålen över finns HÄR

Skålen under finns HÄR

0
5

Baka med äpple

Hej på er,

Tillbaka på jobbet igen efter en lång och så skön sommar med familjen! Vi har verkligen haft fantastiska veckor trots mycket regn och just därför känns det så bra att vara tillbaka i vardagen igen. Finns ju så mycket fint med hösten att se fram emot också. Alla vackra färger, luften, massor av mys med tända ljus, lugnet.. Ja listan kan göras lång och något som jag verkligen uppskattar med hösten är säsongen för äpplen. Baka med äpplen är bland det godaste som finns och här nedan har jag samlat lite olika recept med just äpplen. Har ni någon favorit? 🙂

Smördegsknyten med karamelliserade äpplen & vaniljsås

Äpple & kardemummakaka

Äppelrutor med mandelmassa & kanel

Knäckig äppelpaj med daim & vaniljsås

Äppelmazarintårta med kardemumma

Cheesecake med karamelliserade äpplen, kolasås & vispgrädde

Äpple & kaneltårta

Vaniljpannacotta med karamelliserade äpplen

Kramar!

0
18