INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Äppelkladdkaka med vit choklad

Länk till detta recept

BFAC65B0-8DAE-459E-90FA-67E2BDF0002C

Är ni sugna på att baka något riktigt gott med äpplen men det behöver gå fort och ska vara enkelt? Då ska ni baka den här äppelkladdkakan med vit choklad! Den är verkligen busenkel att göra och blir så enormt god! Perfekt att baka till höstfikat.

Detta behöver du:

2 ägg

100 g smält smör

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl strösocker

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält vit choklad

2 dl finrivna äpplen

Topping:

Kanel

Socker

1 äpple

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och smält därefter den vita chokladen i smöret på svag värme. Vispa socker och ägg för sig och blanda därefter ner resten av ingredienserna. Häll ner i en bakplåtsklädd springform (20 cm, jag använder DENNA). Strö över lite kanel och socker. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen. Toppa sedan med äppelklyftor och servera gärna med lite lättvispad grädde till 🙂

Dela med dig

Ett svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept