INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Marängbakelser med karamelliserade äpplen

Länk till detta recept

1BAEBE14-572B-4635-AF3F-5B6A7231E607

Fredag idag! Så härligt och då vill jag dela med mig utav ett extra gott recept som är perfekt som dessert i helgen. Nämligen underbara marängbakelser fyllda med vispad grädde och karamelliserade äpplen. Helt otroligt gott och smidigt att göra till många.

Till ca 15 st:

4 äggvitor

2,5 dl socker

3 dl rispuffar

Stora muffinsformar

Karameliserade äpplen:

400 g skalade äpplen

50 g smör

0,75 dl råsocker

0,5 tsk kanel

Topping:

Ca 5 dl vispgrädde

Maräng: Sätt ugnen på 100 grader (varmluft, 120 grader över undervärme). Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Häll ner lite strösocker i taget under vispning tills du får en slät och glansig maräng. Rör ned rispuffarna. Fyll muffinsformar till 2/3. Forma dem så det blir en liten fördjupning i mitten. Lägg gärna formarna på en muffinsplåt så de håller formen bättre (likt DENNA). Sätt in i ugnen i ca 1 timme. Låt sedan svalna.

Karamelliserade äpplen: Skala och skär äpplena i små bitar. Stek tillsammans med råsockret, smör och kanel i en stekpanna på svag värme tills äpplena blivit mjuka och blandningen fått en seg konsistens. Tar ca 10 minuter, lite beroende på hur stora äppelbitar man har. Låt svalna.

Montering: Lägg en klick grädde i varje marängmuffins. Toppa med karamelliserade äpplen.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

3 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept