Här kommer ännu ett recept med äpplen. Hoppas inte ni tröttnat på mina äppelrecept ännu 😉 Vad sägs om en äppelmumstårta som består utav en saftig äppelkaka, kolaglasyr och kokos. Så enormt god!! Blev så inspirerad när jag såg detta receptet och kände att jag måste göra en egen variant på dessa och det här blev resultatet. En kärleksmumstårta fast med äpplen och kola istället 🙂
Till ca 10 st:
Äppelkaka:
2 ägg
2 dl rapsolja
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
4 dl vetemjöl
1 dl gräddfil, filmjölk eller naturell yoghurt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
2 äpplen
Glasyr:
75 g smör
0,5 dl mjölk
0,75 dl kolasås (jag använde färdigköpt)
4,75 dl florsocker
Topping:
1 dl kokos
Äppelkaka: Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). Blanda alla torra ingredienser för sig. Tillsätt 1 ägg i taget och därefter rapsolja och gräddfil. Skala och finriv äpplena och rör ner dessa i smeten. Fyll en bakplåtsklädd springform på 24 cm (jag använder DENNA). Sätt in i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Blanda ihop med resten av ingredienserna till en slät glasyr. Täck kakan med glasyren och strö över kokos.
9 svar
Går det att göra den vegansk? 😬
Den ser så god ut! Finns den att handla i affären?!
Jättelös efter 25 min i ugnen. Fick öka på med 10 minuter.
Lan man dubbla o göra i en stor?
Kan man göra den i dubbla satsen eller hellre 2?
Det beror på vilken form du ska ha om du dubblar satsen. Jag skulle däremot satsa på att göra två st 🙂
Min glasyr blev helt rinnande, inte bredbar alls. Vad kan jag ha gjort fel? Eller är proportionerna fel? Och det blev väldigt mycket glasyr!
Den är väldigt söt.9
Kan man byta ut oljan ?