INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Salted caramel shortbread

Länk till detta recept

D7C2A2C0-5E43-4ADB-8EFE-1F7F4B3969E2 Här kommer ett gammalt recept här på bloggen men som jag blev så sugen på att baka igen härom dagen. Älskade salted caramel shortbreads.. Så mycket värme och minnen från när vi bodde i Skottland som fyller min kropp när jag äter dessa. Dem fanns överallt på alla fik och jag minns hur gott jag tyckte det var. Mördegen ihop med salt kola och choklad.. Ja ni hör hur gott det låter! Supergoda! 🙂

Mördeg:

200 g rumsvarmt smör

1 dl socker

3 dl vetemjöl

Salted caramel:

2 dl socker

2 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

1 msk smör

ca 2 tsk flingsalt

Topping:

200 g mjölkchoklad eller mörk choklad

Flingsalt

Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser och nyp ihop snabbt till en fin deg. Klä en form, 24*24 (finns HÄR) med bakplåtspapper. Tryck ut degen jämt i botten och grädda mitt i ugn i 5 minuter, sänk sedan temperaturen till 150 grader och fortsätt grädda i ca 25 minuter till, tills botten blir lite gyllenbrun.

Salted caramel: Blanda ihop grädde, sirap, socker, smör och salt i en kastrull. Låt koka upp och koka tills knäcken når en temperatur på 125 grader. Häll smeten över mördegen. Låt svalna.

Topping: Smält chokladen över ett vattenbad. Häll chokladen över kakan och bred ut till ett jämt lager. Låt stelna något och toppa sedan med flingsalt. Skär sedan upp i rutor. Förvara i kylen.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

5 svar

  1. Dem fanns överallt på alla fik och jag minns hur gott jag tyckte det var. Korrigera svenskan. Antingen skriver man DE fanns överallt eller DOM fanns överallt. Du säger väl inte MIG fanns överallt? Du säger JAG fanns överallt

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept