Inlägget innehåller annonslänkar

Äpple & kanelbiskvier

Så härligt med fredag idag! Vill därför dela med mig av ett extra gott recept idag. Nämligen på äpple och kanelbiskvier! Alldeles underbara med den segknapriga mandelbottnen, kanelsmakande smörkrämen, äppelkompotten i mitten och den vita chokladen. Tar lite tid att göra men verkligen värda tiden. Inte speciellt svåra däremot så är du osäker på om det är för svårt ser de krångligare ut än vad de är 🙂

Till ca 8 st:

Botten:

200 g mandelmassa

0,5 dl socker

1 äggvita

Äppelkompott:

1 stort äpple eller 2 små

0,5 dl vatten

0,25 dl socker

0,5 tsk vaniljpulver

Smörkräm:

150 g rumsvarmt smör

2,5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 äggula

1,5 tsk kanel

Topping:

200 g vit choklad

2 tsk rapsolja

Äppelkompott: Börja med äppelkompotten. Skala och skär äpplet/äpplena i små minitärningar, ca 5×5 mm. Lägg dem i en kastrull tillsammans med de andra ingredienserna. Låt sjuda i ca 10 minuter tills äpplena blir mjuka. Låt svalna. Klicka sedan ut i klickar på en bakplåtsklädd bricka eller tallrik och sätt in i frysen och låt stelna.

Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker, äggvita och kardemumma. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper (HÄR finns spritspåsar & HÄR finns tyll. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna.

Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker. Vänd ner äggulan, kanel och vaniljsockret och rör om till en slät smörkräm.

Montering: Vänd på bottnarna och lägg en frusen klick av äppelkompott i mitten på bottnarna. Täck därefter med smörkräm. Ställ in i kylen en liten stund så de får stelna.

Smält chokladen tillsammans med oljan och doppa därefter biskvierna i denna. Låt stelna och förvara i kylen.

Lycka till! 🙂

0
13

Inlägget innehåller annonslänkar

Äppelpajsmuffins

Vad sägs om ett gäng supersaftiga muffins fyllda med kanelstekta äpplen samt toppade med smultopping & glasyr? Otroligt goda och det slank ner både en och två hos mig när dessa var klara. Kunde inte låta bli. Det är som en äppelpaj i muffinsformat skulle man kunna säga. Muffinsen ihop med de kanelstekta äpplena ger en enorm saftighet och smak. Och som pricken över i:et får man lite crunch från smultoppingen och glasyren.

Hoppas verkligen ni vill baka dessa för de kommer garanterat göra succé hos gästerna! 🙂

Till ca 12 st:

Muffins:

100 g smör

3 ägg

1,5 dl socker

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

4 dl vetemjöl

2 dl mjölk

1 krm salt

Smultopping:

2 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 dl socker

75 g smör

Fyllning:

2 stora äpplen

2 msk socker

2 msk kanel

1-2 msk smör

Glasyr:

2 dl florsocker

1 msk vatten

0,5 tsk citronsaft

Börja med att karamellisera äpplena. Skala och skär äpplena i små bitar. Stek dem tillsammans med smör, socker och kanel tills dem börjar bli mjuka. Låt svalna.

Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop ingredienserna till smultoppingen.

Börja därefter med muffinsen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och blanda ut med mjölken. Häll ner i äggblandningen och rör om. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta sedan ner dessa under omrörning. Fyll amerikanska muffinsformar till 2/3. Lägg gärna formarna på en muffinsplåt så de håller formen bättre likt DENNA. Lägg en klick med de karamelliserade äpplena i mitten och strö därefter över med smulet. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Blanda ihop ingredienserna till glasyren och ringla över muffinsen. Låt stelna.

Ät & njut! 🙂

2
19