Nougatrutor.. Segknäckiga havrekakor toppade med nougat.. Oj så goda dessa blev! Fick hejda mig för att inte äta upp allihopa 😉 Själva smeten svänger du ihop på bara några minuter så får du oväntat besök är dessa perfekta att göra.
Jag använde en kvadratisk form på ca 24 cm i diameter (likt DENNA) men det går även bra att använda en större form. De blir däremot inte lika höga då. Tänk också på att gräddningstiden blir något mindre om du använder en större form.
Till ca 16 bitar:
225 g smör
8 dl havregryn
2 dl socker
4 msk mjöl
3 msk grädde
4 msk sirap
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
200 g nougat
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner sirap och grädde i denna. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt smörblandningen. Rör ihop till en jämn smet. Klä en bakform på ca 24 cm. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 cm minuter. Ta ut och hyvla över nougaten medan kakan är varm. Bred ut över kakan. Låt svalna och sedan stelna i kylen. Skär därefter upp i rutor.
Lycka till! 🙂
2 svar
Kan man dubble receptet och göra i en lång plåt? Tror du gräddningen blir lika lång?
Absolut det går bra! Gräddningen bör bli ungefär samma 🙂