INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Toscamazariner

Länk till detta recept
4DF64DBD-2B3B-4B20-BD1B-C45F3EA392A2

Gillar ni mazariner kommer här ett recept som ni inte får missa! Dessa är nämligen toppade med en knäckig tosca och tillsammans blir detta så fantastiskt gott!

Till ca 20-25 st:

Mördeg:

200 g rumsvarmt smör

5,75 dl vetemjöl

0,5 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

400 g mandelmassa

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

3 ägg

Tosca:

100 g smör

1 dl socker

4 msk ljus sirap

1 dl vispgrädde

1 nypa salt

1 msk vetemjöl

150 g mandelspån

Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Nyp ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ in i kylen. Går även bra att använda en muffinsplåt (likt DENNA) och trycka ut degen i denna.

Fyllning: Riv mandelmassan och blanda denna med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Ta ut formarna ur kylen, fyll dem till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de blir gyllenbruna. Börja med toscasmeten medan de är i ugnen.

Tosca: Blanda alla ingredienser förutom mandeln i en kastrull. Låt koka på svag värme tills den börjar få lite lätt gyllenbrun färg (ca 5 minuter). Ta bort från plattan och tillsätt mandeln.

Ta ut mazarinerna och höj ugnsvärmen till 200 grader. Toppa dem med toscasmeten och sätt tillbaka in i ugnen i ca 8-10 minuter. Toscan ska få en fin gyllenbrun färg.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

5 svar

  1. Hej! Om man vill spara lite tid och jobb, kan man köpa en färdig smördeg och använda den på samma sätt i detta recept?

    1. Om det är aluminiumformar för engångsbruk behöver du inte det. Är de formar i metall skulle jag smörja dem 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept