INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Morotsmuffins med salt kolagömma & creamcheesefrosting

Länk till detta recept
50F8F483-BC63-41B7-AB3C-9E443AE51A15

Här kommer ett supertips på något att baka till helgen. Nämligen saftiga morotsmuffins med salt kolagömma och cream cheese frosting! Oj oj oj vad dessa blev goda. Kombinationen är en riktig 10-poängare. Ett bakverk som dessutom andas höst och är perfekt att baka vid denna tid på året.

Till ca 8 st:

2 ägg

1,5 dl socker

2,5 dl mjöl

1,5 dl solrosolja

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2 tsk kanel

1 nypa salt

3 dl finrivna morötter

Stora muffinsformar

Salt kolagömma:

2 dl grädde

2 dl ljus sirap

1 dl socker

1 msk smör

0,5 tsk flingsalt

Frosting:

100 g rumsvarmt smör

4 dl florsocker

2 tsk citronsaft

150 g philadelphiaost

1 tsk vaniljsocker

Morotsmuffins: Sätt ugnen på 175 grader. Finriv morötterna. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör ner dessa i äggsmeten. Tillsätt tillsist solrosoljan och de finrivna morötterna och rör om. Ta fram en muffinsplåt likt DENNA (om du har) och lägg i muffinsformarna. Fyll dem till 2/3 med smet. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Kolagömma: Blanda ihop alla ingredienser till kolagömman i en kastrull och låt småkoka i ca 10 minuter. Glöm inte bort att röra runt hela tiden. Ta bort från plattan, häll upp i en skål och låt svalna något.

Cream cheese frosting: Vispa smöret ett par minuter. Rör ned florsocker, vaniljsocker och citronsaft till en len och krämig massa. Tillsätt philadelphiaosten och rör om till en slät frosting. Tips! Upplever du frostingen är för lös kan du sätta in den i kylen eller frysen ett litet tag.

Montering: Skär bort toppen på alla muffins och gröp ur i mitten. Fyll med kola och toppa därefter med cream cheese frosting. Ringla över lite kolasås.

Ät och njut! 🙂

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept