INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Segknäckiga kokosrutor

Länk till detta recept
3FA42055-242D-4F7C-936C-49183CE15711

För ett tag sedan delade jag ett recept på segknäckiga havrerutor (recept här) som blev otroligt populära. Jätteroligt och jag förstår er då de otroligt enkla att göra och farligt goda. Nu har jag provat en ny variant och den här gången med kokos. Jag älskar nämligen kokos och de här blev alldeles magiska! Ett måste att baka 🙂

Jag använde en kvadratisk form på ca 24 cm i diameter (likt DENNA).

200 g smör

6 dl kokos

2 dl socker

3 msk mjöl

2 msk grädde

3 msk sirap

1,5 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner sirap och grädde i denna. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt smörblandningen. Rör ihop till en jämn smet. Klä en bakform på ca 24 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna något innan du skär upp i rutor.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

2 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept