Citruspavlova

Länk till detta recept
6D623AA0-3535-4991-9BBC-7971570F1092

Att jag gillar Pavlova är nog ingen nyhet vid de här laget 😉 Bland det godaste som finns. Det går att variera hur mycket som helst i smaker och det är så smidigt och enkelt att göra till många. Plus att det ser vackert ut. Finns många anledningar att gilla denna dessert och den här gången har jag gjort en höstinspirerad med citrussmaker. Blev otroligt god och så vackert med alla färger. Tips att göra till helgen! 🙂

Marängbotten:

4 äggvitor

2 dl socker

1 tsk ättika

1 msk maizena

Apelsincurd:

2 apelsiner

1 citron

2 dl socker

2 ägg

1 äggula

75 g smör

1 msk maizena

Vit chokladkräm:

3 dl vispgrädde

200 g philadelphiaost

1 msk vaniljsocker

150 g vit choklad

Topping:

1 apelsin

1 grapefrukt

Pistagenötter

Marängbotten: Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Rör ner sockret lite i taget under vispande. Vispa tills det blir en glansig maräng och som går att forma till toppar med vispen. Tillsätt maizena och ättika, rör om väl. Rita upp en cirkel på ett smörat och mjölat bakplåtspapper (ca 20-25 cm i diameter). Bred ut marängen utefter cirkeln. Grädda mitt i ugnen i 1 h och 15 min.

Stäng av värmen från ugnen och låt bottnen stå kvar i eftervärmen minst ett par timmar.

Apelsincurd: Finriv citronskalet och apelsinskalet från alla 3 citrusfrukterna och koka upp det tillsammans med saften från citronen och en apelsin, smör och socker. Sila därefter av vätskan. Blanda ut maizena med saften från den andra apelsinen. Tillsätt detta i citrusvätskan. Blanda samman äggen och äggulan och tillsätt dessa i citrusvätskan. Ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar. Häll upp i en burk och låt svalna!

Vit chokladkräm: Vispa grädde, philadelphiaost och vaniljsocker till en fluffig och slät kräm. Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Vänd ner denna i krämen och rör om.

Montering: Grovhacka pistagenötterna och skär ut fina skivor från apelsinen och grapefrukten. Bred ett lager med apelsincurd över marängbottnen. Därefter ett lager med vit chokladkräm. Toppa sedan med apelsinen, grapefrukten samt pistagenötterna. Klar att serveras! 🙂

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept