INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Segknäckiga kokosrutor med saffran och vit choklad

Länk till detta recept
BE69BD7F-58C2-40DB-9400-0F528572E249

Årets första julrecept kommer här! Så underbart att vi är inne i november och kan så smått börja smyga in lite julkänsla på olika sätt. Jag är i full gång med julbaket och har massor med godsaker på g. Inspirationen är verkligen som störst vid den här tiden på året 🙂

Här är ett busenkelt recept på segknäckiga kokosrutor med saffran och vit choklad. Väldigt smidigt att göra till många och kräver inte mycket arbetsinsats. Till dessa använde jag en kvadratisk form på ca 24 cm i diameter (likt DENNA).

200 g smör

6 dl kokos

2 dl socker

3 msk mjöl

2 msk grädde

3 msk sirap

1,5 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

0,5 g saffran (1 paket)

100 g vit choklad

Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ned saffran. Tillsätt sirap och grädde. Blanda ihop de torra ingredienserna för sig och tillsätt i smörblandningen. Rör ihop till en jämn smet.

Klä en bakform på ca 24 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna. Smält den vita chokladen och ringla över kakan. Låt stelna och pudra över florsocker. Skär upp i rutor.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

8 svar

  1. Kommer det fungera att följa receptet men byta ut mjölet till ett glutenfritt mjöl, tex majsmjöl, rismjöl eller glutenfri mjölblandningen, och ändå få ett snarlikt slutresultat?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept