Drömtårta, denna enkla, ljuvliga kaka. Det är så tacksamt att baka rulltårta då det går så snabbt att göra. Och en klassisk drömtårta med den fluffiga chokladkakan fylld med en krämig smörkräm är så gott! Den här gången ville jag göra den lite extra god och tillsatte därför färska hallon. Bryter av väldigt gott mot det söta. Passar även bra att baka till alla hjärtans dag som närmar sig 🙂
Rulltårta:
3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Fyllning:
175 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
125 g färska hallon
Rulltårta: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker ordentligt vitt, luftigt och pösigt (ca 5 minuter). Blanda alla torra ingredienser för sig och sikta ner under omrörning. Tillsätt till sist mjölken. Häll upp smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämt och sätt in i mitten av ugnen i 5-6 minuter. Ta ut rulltårtan, strö över lite socker. Lägg därefter på ett nytt bakplåtspapper, därefter plåt och vänd på kakan. Låt kakan svalna innan du drar av bakplåtspappret och lägger på fyllningen.
Fyllning: Vispa smöret krämigt. Tillsätt florsockret samt vaniljsockret och blanda till en jämn fyllning. Blanda ned äggulan och blanda till en slät fyllning. Bred ut över rulltårtan och lägg därefter på hallonen. Jag lät några vara hela och delade några på hälften. Rulla ihop försiktigt och låt sedan stå i kylen ett tag så den hinner sätta sig lite innan servering.
Vid servering, pudra över lite florsocker (inte nödvändigt).
Lycka till! 🙂