Snabba kanelbullar utan jästid

Länk till detta recept

Sugen på kanelbullar men har varken ork eller tid till att göra dem? Inga problem, då kan du göra efter detta receptet istället! Dessa kanelbullarna har bakpulver istället för jäst i degen och behöver därför ingen jästid. Du blandar ihop denna deg fort och gräddar dem direkt i ugnen. Enkelt, smidigt och blir otroligt gott! Däremot bör dem ätas nygräddade, de som inte ska ätas direkt är bäst att frysa in när dem svalnat.

Ca 20-25 st:

Deg

150 g smör

5 dl mjölk

1 msk bakpulver

1 ägg

1/2 tsk salt

1,5 dl socker

Ca 12 dl vetemjöl

1 msk mortlade kardemummakärnor

Fyllning:

200 g mjukt smör

1,5 dl farinsocker

Ca 0,75 dl kanel (efter smak)

1 tsk majsstärkelse

1 msk mörk sirap

Sockerlag:

1,5 dl vatten

0,75 dl socker

Topping:

1 ägg

Pärlsocker

Deg: Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda tillsammans med Mjölken, de mortlade kardemummakärnorna samt sockret. Tillsätt ägget. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt lite i taget. Blanda tills du får en jämn och fin deg.

Fyllning: Blanda ihop alla ingredienser till en jämn och fin fyllning.

Häll upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till ca 1-2 cm tjocklek. Bred på fyllning och rulla ihop. Skär upp i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg bullarna i bullformar på en plåt. Pensla med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker. Sätt in i ugnen och grädda i ca 15 minuter.

Sockerlag: Koka upp vatten och socker så sockerkristallerna smälter. Pensla över de nygräddade bullarna.

Ät dem allra helst nygräddade. Frys in dem som inte ska ätas direkt när dem svalnat.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept