Här kommer ett recept på en alldeles underbar knäckig hallonpaj med vit choklad & vaniljglass. Doften som sprider sig i hemmet när denna gräddas är helt otrolig. Toppingen blir också sådär perfekt knäckig och däremellan hallonen och toppingen gottar sig även lite vit choklad. Och som pricken över i:et toppar man den med lite vaniljglass. En helt perfekt dessert om du frågar mig. Busenkel att göra och kommer garanterat uppskattas av dem du bjuder den på! 🙂
Botten:
500 g hallon
0,5 dl florsocker
1 msk potatismjöl
Topping:
150 g vit choklad
150 g smör
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl socker
Till servering:
Vaniljglass
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en pajform (jag använder DENNA). Blanda ihop allt till botten. Häll ut över pajformen. Grovhacka den vita chokladen och strö över hallonblandningen.
Börja sedan med toppingen. Smält smöret i en kastrull. Tag bort från plattan och rör ner sirap och mjölk. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i smörblandningen. Klicka sedan över hallonen och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun.
Servera sedan med lite vaniljglass.
Lycka till! 🙂
3 svar
Jag undrar om du använder färska eller frysta hallon?
Beror lite på årstid. På sommaren använder jag färska medan resten av året frysta. Går bra med vilket som 🙂
Det är ser och låter ju helt magiskt.ska prövas