Chokladdrömmar med dumle

Länk till detta recept

Här kommer ett recept på spröda, chokladsmakande drömmar fyllda med dumlekolor. Jätteenkla att baka och blir otroligt goda! Älskar att baka drömmar då de dels blir så goda men också för att det går att variera i olika smaker. Endast fantasin som sätter stopp och den här gången blev de dessa, med dumle och choklad. Blev väldigt poppis här hemma! 🙂

Ca 20 st:

75 g smör

1,5 dl socker

1,5 tsk vaniljsocker

0,5 tsk hjorthornsalt

0,5 dl kakao

2,5 dl vetemjöl

0,5 dl rapsolja

Ca 20 st dumlekolor

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda smör, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt oljan lite i taget under vispande. Blanda ihop mjöl, hjorthornsalt och kakao och sikta ner i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg. Rulla ihop till små bollar, platta till dem och täck en dumlekola med degen. Rulla återigen ihop till bollar och placera ut dem med jämna mellanrum på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter! Sikta över lite florsocker när de svalnat (inte nödvändigt).

Lycka till! 🙂

Dela med dig

2 svar

  1. Mina smälte ut så mycket mer och då även dumlen, kommer säker smaka gott ändå. Gjorde inte ens 20 st men skulle jag gjort ännu färre så mer deg runt?

  2. Visst är de goda men all dumlekolan rann ut, så kakorna blev bara kladdiga och meckiga att äta. Inget man bjuder gäster på om man säger så.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept