INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Citron mums-mums

Länk till detta recept

Här kommer ett så himla gott recept på citron mums-mums! Dessa är så roliga och nästan löjligt enkla att baka. De sköter sig näst intill själv i mixern och kylen och resultatet blir sådär barnsligt gott! 🙂 Smaksatte dessa med lite citron för att bryta av mot det söta och de superbra. Perfekta att baka till Påskbordet 🙂

Till ca 16 st:

1 äggvita

4 dl socker

1 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1,5 dl kallt vatten

1,5 dl varmt vatten

1,5 msk gelatinpulver

1 citron

200 g kokos

Gul karamellfärg

Blanda ihop äggvita, socker, florsocker, vaniljsocker, zest från citronen, 1 msk citronsaft samt det kalla vattnet i en bunke. Koka upp andra delen av vattnet, ta bort från plattan och blanda ner gelatinpulvret. Rör om tills det löst upp sig. Tillsätt gelatinblandningen i sockerblandningen (lite i taget) och rör om. Vispa sedan till en fast konsistens. Gärna upp emot 20 minuter.

Under tiden, passa på att färga kokosen med den gula karamellfärgen. Fyll sedan botten på en form 24*24 (likt denna) med den färgade kokosen. Häll sedan ned smeten och bred ut jämnt. Strö över kokos och sätt in i kylen tills det stelnar (ca 1-2 h). Ta sedan ut formen, skär runt kanterna, lossa kanterna eller vänd snabbt på formen så mums-mumsen lossnar. Skär sedan i fyrkanter, ungefär 5 centimeter stora. Doppa ändarna i kokosen. Klart! 🙂

Dela med dig

4 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept