Kokosflarn med citronsmörkräm

Länk till detta recept

Ett favoritrecept hos er och mig som jag har här på hemsidan är kokosflarn fyllda med smörkräm (recept här). Fullt förståeligt då de är otroligt goda och enkla att baka. Nu när påsken närmar sig ville jag göra en variant som passar ännu mer till högtiden. Därför tillsatte jag lite citron i smörkrämen och de blev nästan ännu godare än utan. Kan inte annat än rekommendera er att baka dessa! 🙂

Till ca 10-15 st dubbla

Kokosflarn:

50 g smör

1 dl socker

1 msk vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 dl kokos

1 ägg

Smörkräm:

150 g rumsvarmt smör

2,5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 äggula

Zest från 1 citron

Kokosflarn: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner sockret. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet. Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar. Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker. Vänd ner äggulan, citronzest och vaniljsockret och rör om. Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

16 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept