Här kommer ett recept på den godaste citronmoussen jag vet toppad med passionsfrukt och pistagenötter. Tre smaker som är en favorit hos mig och som verkligen gifter sig i munnen. Desserten blir perfekt sötsyrlig och är inte så tung vilket passar jättebra efter att man ätit massor med exempelvis påskmat. Receptet på citronmoussen kommer härifrån.
Dessertskålarna hittade jag på en loppis i somras. HÄR finns en annan modell som jag tycker är jättefin.
Till 4 personer:
Citronmousse:
1 citron, zest och saft
2 gelatinblad
2 ägg
1 dl lemoncurd (recept här)
0,75 dl socker
1,5 dl vispgrädde
Topping:
4 passionsfrukter
100 g pistagenötter
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
- Dela upp äggen i vitor och gulor. Vispa gulorna tillsammans med hälften av sockret. Vispa därefter ned lemoncurden till en slät smet.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa därefter ned sockret.
- Värm citronsaften, ta upp gelatinbladen och smält dessa i saften. Tillsätt i ägguleblandningen.
- Vispa grädden till lättvispad konsistens och häll ned i ägguleblandningen tillsammans med citronzesten. Rör till sist ned äggvitorna. Blanda ihop till en slät konsistens.
- Fördela moussen i skålarna och låt stå i kylen i 4 timmar.
- När moussen stelnat, toppa med passionsfrukt & grovhackade pistagenötter.
Lycka till! 🙂