INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Rabarberblondies med kardemumma

Länk till detta recept

Rabarbersäsongen närmar sig verkligen nu. Ren lycka när jag hittade rabarber i matbutiken för första gången härdom dagen för denna säsong. Svängde ihop dessa rabarberblondies med kardemumma och det var magiskt att ta första tuggan. Rabarbersmaken skapar så mycket vår/sommarkänslor i kroppen. Dessa blev dessutom så enormt goda och var verkligen enkla att svänga ihop. Tips att göra om du ska bjuda ett större sällskap också 🙂

Till ca 16 st:

3 ägg

150 g smält smör

2 dl vetemjöl

1,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

0,5 msk kardemummakärnor

150 g smält vit choklad

200 g skivade rabarber

Topping:

Ca 4 dl grädde

1 msk vaniljsocker

Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform (24*24, likt denna) med bakplåtspapper. Smält smör i en kastrull och tillsätt den vita chokladen och låt smälta långsamt, rör om och låt sedan svalna något.

Vispa ihop socker, ägg och vaniljsocker. Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig. Mortla kardemummakärnorna. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om. Vänd ned rabarbern och rör runt försiktigt. Häll ner i formen.

Sätt in i ugnen och grädda i mitten i ca 20 minuter. Låt svalna och sätt sedan in den i kylen en stund så den blir lite fastare i konsistensen innan du skär upp i rutor.

Vid servering, vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Toppa rutorna med grädden och pudra över lite florsocker.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept