INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Rabarberglass med kardemummacrunch

Länk till detta recept

Vad sägs om en en krämig glass fylld med en sötsyrlig rabarberkompott samt toppad med en ljuvlig kardemummacrunch? Och som dessutom inte behöver någon glassmaskin! Ja den här glassen är magiskt god och skapar så mycket sommarkänsla när man tar första tuggan.

Bjöd på denna för första gången för ett par veckor sedan när vi hade kalas här hemma och den blev minst sagt populär. Alla jublade, ville ha recept och den gick åt i ett nafs. Med andra ord, denna glass får ni inte missa att göra! 🙂

Detta behöver du:

5 dl grädde

1 burk kondenserad mjölk

Rabarberkompott:

250 g rabarber

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

Kardemummacrunch:

1 dl havregryn

50 g smör

0,5 dl socker

1 tsk mald kardemumma

Rabarberkompott: Skölj rabarbern och dela sedan i centimeterstora bitar. Vill man först ansa den går det bra men då försvinner den vackra röda färgen. Blanda rabarbern med socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt småkoka tills rabarbern mjuknat. Ta bort från plattan och mixa till en slät kompott. Häll upp en skål och låt svalna.

Kardemummacrunch: Lägg alla ingredienser i en stekpanna. Blanda ihop och rosta på medelvärme tills crunchet får en gyllenbrun färg. Lägg upp på en tallrik och låt svalna.

Glass: Vispa grädden ordenligt fluffigt. Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt.

Montering: Häll upp hälften av glassen i en brödform (HÄR finns en med bra storlek). klicka ned några klickar med rabarberkompott och rör runt med en gaffel lite försiktigt så det bildas ett fint mönster.

Häll därefter över resten av glassen, rabarberkompott och gör samma sak igen med en gaffel och avsluta med att strö över kardemummacrunchet. Täck formen med plastfolie och låt så i frysen minst 3 timmar.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept