Här kommer ett busenkelt recept på en underbar citroncheesecakemousse toppad med färska jordgubbar. En perfekt ”sista minuten” dessert men som ändå känns lyxig att bjuda på. Går givetvis att byta ut jordgubbarna mot andra bär eller annan frukt också om man vill 🙂
Dessertskålarna hittade jag på en loppis förra året. HÄR finns en annan modell som jag tycker är jättefin.
Till 4 portioner:
1,5 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Zest från 1 citron
Topping:
Ca 1/2 liter färska jordgubbar
Vispa grädden till en fast konsistens. Blanda philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och citronzest i en annan skål till en slät konsistens. Vänd ner den vispade grädden färskostblandningen och rör om (vispa ej) till en slät konsistens.
Häll upp i dessertskålar och toppa med färska jordgubbar.
Lycka till! 🙂