Finns det något godare än glass och jordgubbar på sommaren? Tror nästan inte det och här kommer en underbar, hemmagjord glass fylld med jordgubbskompott och maränger. Busenkelt att göra och blir så fantastiskt gott!
Detta behöver du:
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
Jordgubbskompott:
250 g jordgubbar
0,5 dl florsocker
1 tsk citronsaft
Topping:
Maränger
Färska jordgubbar
Jordgubbskompott: Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Låt koka på svag värme tills jordgubbarna blivit mjuka. Ta av från plattan och mixa med en stavmixer. Låt svalna.
Glass: Vispa grädden ordenligt fluffigt. Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt.
Montering: Häll upp hälften av glassen i en brödform (HÄR finns en med bra storlek). Klicka ned några klickar med jordgubbskompott och rör runt med en gaffel lite försiktigt så det bildas ett fint mönster. Strö även över lite krossad maräng.
Häll därefter över resten av glassen, jordgubbskompott och gör samma sak igen med en gaffel och avsluta med att strö över krossad maräng. Täck formen med plastfolie och låt så i frysen minst 3 timmar.
Vid servering, toppa med lite färska jordgubbar.
Lycka till! 🙂