Rulltårta med jordgubbsgrädde

Länk till detta recept

Rulltårta med jordgubbsgrädde.. Ibland är det de enklaste som är de allra godaste. Den här svänger du ihop snabbt och är perfekt om du får spontant fikabesök. Gjorde själv den här till midsommar och det smakade verkligen sommar.

Tips för att få en rulltårta som inte spricker. Rulla in den i en bakhandduk direkt när du tagit ut den från ugnen och tagit av bakplåtspappret. På så sätt formar den sig under tiden den svalnar och du slipper sprickorna.

Rulltårta:

3 ägg

1,5 dl socker

1,25 dl vetemjöl

0,75 dl potatismjöl

1 msk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

Jordgubbsgrädde:

3 dl vispgrädde

1/2 liter färska jordgubbar

Ca 1,5 msk vaniljsocker (efter tycke och smak)

Garnering:

Vispgrädde

Jordgubbar

Florsocker

Rulltårta: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker ordentligt vitt, luftigt och pösigt (ca 5 minuter). Blanda alla torra ingredienser för sig och sikta ner under omrörning. Häll upp smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämt och sätt in i mitten av ugnen i 5-6 minuter. Ta ut rulltårtan och vänd över den direkt på en bakhandduk. Dra av bakplåtspappret och rulla ihop rulltårtan i bakhandduken. Låt svala.

Jordgubbsgrädde: Vispa grädden och vaniljsockret lagom fast. Skär upp jordgubbarna i små bitar och rör ned dessa i grädden.

När rulltårtan svalnat, fyll den med grädden och rulla ihop den igen. Låt den sätta sig en liten stund i kylen innan servering. Toppa sedan med lite florsocker, grädde och jordgubbar.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

2 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept