Kokosgrottor med brynt smör & mjölkchokladtryffel

Länk till detta recept

Gillar ni kokostoppar kommer ni att älska dessa kokosgrottor med brynt smör & mjölkchokladtryffel! De blir lite som en lyxigare variant av kokostoppar men fortfarande väldigt enkla att baka. Dessutom behövs endast 6 ingredienser för att göra dessa.

Till ca 20 st:

200 g kokos

2 ägg

1,5 dl socker

50 g smör

Mjölkchokladtryffel:

100 g mjölkchoklad

0,5 dl vispgrädde

Kokostoppar: Sätt ugnen på 200 grader. Bryn smöret (värm smöret på hög värme, vispa under tiden och så fort det börjar få en gyllenbrun färg tar du bort de från plattan). Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå och dra i några minuter.

Forma till bollar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Platta till och gör en lite grop i mitten. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter tills dem får en gyllenbrun färg. Tips för att få dem jämna. Direkt när dem kommer ut från ugnen tar du ett glas. Lägg öppningen av glaset över kokosgrottan och rotera. På så sätt jämnas kanterna till. Tryck även till i mitten på grottorna så gropen blir jämn och djup. Låt svalna.

Mjölkchokladtryffel: Grovhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör runt till en jämn tryffel. Fyll kokosgrottorna med tryffeln och låt stelna i kylen.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept