Här kommer ett helt fantastiskt gott recept på tiramisu brownies! Tycker ni om Tiramisu och choklad måste ni testa detta! Roligt att bjuda på istället för klassisk Tiramisu (även om det är så himla gott det också). Inspirationen till dessa fick jag när jag fick syn på en bild från denna hemsida. Gjorde min egna variant och resultatet blev det här.
Till ca 16 st:
3 ägg
150 g smält smör
2 dl vetemjöl
1 dl muscavadosocker
1 dl strösocker
3 msk kakao
1 tsk maizena
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75 g smält mörk choklad
75 g chokladnibs eller grovhackad mörk choklad
Espressokräm:
2,5 dl vispgrädde
250 g mascarpone
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk espressopulver
1 krm salt
Ev. Ca 1-2 msk mörk rom
Topping:
Ca 3 msk kakao
Brownie:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och därefter 75 g mörk choklad i denna.
- Blanda ägg och muscovadosocker samt strösocker i en skål.
- Tillsätt smör/chokladblandningen och vispa ihop.
- Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt dessa under vispning.
- Tillsätt chokladnibs/grovhackad choklad och rör om försiktigt.
- Häll upp smeten i en bakplåtsklädd form på ca 24*24 likt DENNA.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna
Espressokräm:
- Vispa grädden tillsammans med florsocker, vaniljsocker och salt till en lagom fast konsistens.
- Tillsätt mascarponeosten och rör om till en jämn kräm.
- Vänd tillsist ned espressopulvret och vispa.
- Tillsätt ev. lite rom (kan uteslutas).
Montering:
- Bred på espressokrämen på brownien.
- Toppa med att sikta över kakao.
- Skär upp i fyrkantiga bitar.
Lycka till! 🙂
2 svar
Hej, vilket espressopulver använder du ?
Hej! Jag maler egen från hela espresso bönor men annars funkar Nescafe espressopulver jättebra 🙂