Enkel äppelkaka som i princip bara är att röra ihop och sätta in i ugnen. Perfekt när man bara vill svänga ihop något snabbt men som samtidigt blir otroligt gott. Den här kakan blir nämligen otroligt saftig och ger otroligt mycket smak från äpplena och kanelen.
3 ägg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllning:
2 äpplen
2 msk socker
1 msk kanel
Ev. Mandelspån till topping
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker ordentligt.
- Tillsätt äggen och vispa.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ned dessa i smeten. Vispa till en slät smet.
- Skala och skär upp äpplena i små bitar.
- Tillsätt socker och kanel.
- Rör om så kanel och socker fördelar sig jämnt runt äppelbitarna.
- Rör försiktigt ned äppelbitarna i smeten. Häll upp i en smörad avlång form likt DENNA eller en springform på 24 cm likt DENNA. Toppa eventuellt med lite mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.
Lycka till! 🙂