Kanelbulleblondies, håll i er nu för här kommer ett otroligt gott recept på kanelbulleblondies. I övermorgon är det som säkert alla av er vet kanelbullens dag och här är en perfekt variant att baka om tiden eller orken inte finns till att baka klassiska kanelbullar. Dessa är enkla och snabba att baka samtidigt som de är lite festliga att bjuda på. Supergoda och dessa kommer jag baka till fredagens dessert 🙂
Till ca 16 st:
3 ägg
150 g smält smör
2 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 msk kardemummakärnor
150 g smält vit choklad
Fyllning:
50 g smör
2 msk socker
2 msk kanel
Pärlsocker
Topping:
Ca 4 dl vispgrädde + 1 tsk vaniljsocker
Kanel
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform (24*24, likt DENNA) med bakplåtspapper. Smält smör i en kastrull och tillsätt den vita chokladen och låt smälta långsamt, rör om och låt sedan svalna något.
- Vispa ihop socker, ägg och vaniljsocker.
- Tillsätt smör och chokladblandningen och vispa tills det blandat sig.
- Mortla kardemummakärnorna.
- Blanda därefter de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om.
- Häll ner i formen.
Fyllning:
- Smält smöret i en kastrull och blanda det med socker och kanel. Ringla över kakan och gör fina mönster med hjälp av änden på en sked. Toppa med lite pärlsocker. Sätt in i ugnen och grädda i mitten i ca 20 minuter. Låt svalna och sätt sedan in den i kylen en stund så den blir lite fastare i konsistensen innan du skär upp i rutor.
- Toppa därefter med lite vispgrädde och avsluta med att strö över lite kanel.