INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Kanelbulleblondies

Länk till detta recept

Kanelbulleblondies, håll i er nu för här kommer ett otroligt gott recept på kanelbulleblondies. I övermorgon är det som säkert alla av er vet kanelbullens dag och här är en perfekt variant att baka om tiden eller orken inte finns till att baka klassiska kanelbullar. Dessa är enkla och snabba att baka samtidigt som de är lite festliga att bjuda på. Supergoda och dessa kommer jag baka till fredagens dessert 🙂

Till ca 16 st:

3 ägg

150 g smält smör

2 dl vetemjöl

1,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

0,5 msk kardemummakärnor

150 g smält vit choklad

Fyllning:

50 g smör

2 msk socker

2 msk kanel

Pärlsocker

Topping:

Ca 4 dl vispgrädde + 1 tsk vaniljsocker

Kanel

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform (24*24, likt DENNA) med bakplåtspapper. Smält smör i en kastrull och tillsätt den vita chokladen och låt smälta långsamt, rör om och låt sedan svalna något.
  2. Vispa ihop socker, ägg och vaniljsocker.
  3. Tillsätt smör och chokladblandningen och vispa tills det blandat sig.
  4. Mortla kardemummakärnorna.
  5. Blanda därefter de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om.
  6. Häll ner i formen.

Fyllning:

  • Smält smöret i en kastrull och blanda det med socker och kanel. Ringla över kakan och gör fina mönster med hjälp av änden på en sked. Toppa med lite pärlsocker. Sätt in i ugnen och grädda i mitten i ca 20 minuter. Låt svalna och sätt sedan in den i kylen en stund så den blir lite fastare i konsistensen innan du skär upp i rutor.
  • Toppa därefter med lite vispgrädde och avsluta med att strö över lite kanel.
Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept