Vad sägs om en lättbakad kokoskladdkaka med en sötsyrlig hallongrädde? Detta är så gott att jag önska ni kunde smaka genom skärmen 🙂 Den söta kladdkakan ihop med sötsyrliga hallongrädden skapar en fantastiskt god kombination som är svår att sluta äta. Ni måste prova att baka detta!
Kokoskladdkaka:
200 g vit choklad
150 g smör
2 dl vetemjöl
1,5 dl socker
3 ägg
1 krm salt
100 g kokos
Florsocker
Hallongrädde:
5 dl vispgrädde
250 g hallon (går bra med både frusna och färska)
2 msk socker
Kokoskladdkaka:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och ta bort från spisen. Bryt ner den vita chokladen i bitar och lägg ner lite i taget i de smälta smöret. Rör om hela tiden tills all choklad har smält.
- Tillsätt därefter 1 ägg i taget under omrörning.
- Vänd tillsist ner resten av ingredienserna.
- Häll ner smeten i en smord och bröad form (använd gärna kokos istället för ströbröd) 20 eller 22 cm, jag använder DENNA. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kakan svalna och pudra sedan med florsocker.
Hallongrädde:
- Värm hallonen tillsammans med sockret i en kastrull. Häll upp i en skål och låt svalna.
- Vispa grädden lagom tjock.
- Rör ned hallonen i grädden och servera tillsammans med kladdkakan.
2 svar
Denna ska jag verkligen pröva, fast jag vill nog ha mango istället för hallon….
Åh,så god den verkar vara. Ska verkligen prova.Tack för tipset.Irene