INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Kokoskladdkaka med hallongrädde

Länk till detta recept

Vad sägs om en lättbakad kokoskladdkaka med en sötsyrlig hallongrädde? Detta är så gott att jag önska ni kunde smaka genom skärmen 🙂 Den söta kladdkakan ihop med sötsyrliga hallongrädden skapar en fantastiskt god kombination som är svår att sluta äta. Ni måste prova att baka detta!

Kokoskladdkaka:

200 g vit choklad

150 g smör

2 dl vetemjöl

1,5 dl socker

3 ägg

1 krm salt

100 g kokos

Florsocker

Hallongrädde:

5 dl vispgrädde

250 g hallon (går bra med både frusna och färska)

2 msk socker

Kokoskladdkaka:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och ta bort från spisen. Bryt ner den vita chokladen i bitar och lägg ner lite i taget i de smälta smöret. Rör om hela tiden tills all choklad har smält.
  2. Tillsätt därefter 1 ägg i taget under omrörning.
  3. Vänd tillsist ner resten av ingredienserna.
  4. Häll ner smeten i en smord och bröad form (använd gärna kokos istället för ströbröd) 20 eller 22 cm, jag använder DENNA. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kakan svalna och pudra sedan med florsocker.

Hallongrädde:

  1. Värm hallonen tillsammans med sockret i en kastrull. Häll upp i en skål och låt svalna.
  2. Vispa grädden lagom tjock.
  3. Rör ned hallonen i grädden och servera tillsammans med kladdkakan.

Dela med dig

2 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept