INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Saffranskokosblondies med hallongrädde

Länk till detta recept

Här kommer årets första julrecept: Supersmarriga saffranskokosblondies med hallongrädde. För en julälskare som mig känns det fantastiskt att det är mindre än 1 månad kvar till första advent och allt jag planerar och bakar just nu är olika julrecept. Dessa är perfekta att bjuda på till adventsfikat men går precis lika bra att servera som en god juldessert.

Till ca 16 st:

3 ägg

150 g smält smör

2 dl vetemjöl

1,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

1 påse saffran (0,5 g) + 1 msk vatten

150 g smält vit choklad

100 g kokos

Hallongrädde:

5 dl vispgrädde

250 g hallon (går bra med både frusna och färska)

2 msk socker

Saffranskokosblondie:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform (24*24, likt DENNA) med bakplåtspapper. Smält smör i en kastrull och tillsätt den vita chokladen och låt smälta långsamt.
  2. Vispa ihop socker, ägg och vaniljsocker.
  3. Tillsätt smör och chokladblandningen och vispa tills det blandat sig.
  4. Blanda saffran med 1 msk vatten och tillsätt i smeten.
  5. Blanda därefter de torra ingredienserna för sig och tillsätt i smeten. Vispa ihop till en jämn smet.
  6. Häll ner i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min.

Hallongrädde:

  1. Värm hallonen tillsammans med sockret i en kastrull. Häll upp i en skål och låt svalna.
  2. Vispa grädden lagom tjock.
  3. Rör ned hallonen i grädden och servera tillsammans med kakan.
Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept