INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Pepparkaksrutor med ädelostfrosting

Länk till detta recept

Saftiga pepparkaksrutor med en ljuvlig ädelostfrosting. Hur gott som helst! Är det något jag njuter av mycket vid jultider så är det pepparkakor med ädelost på. Kan vara något utav det godaste som finns? Självklart var jag tvungen att göra en variant på mjuk pepparkaka och detta blev så gott! Skulle dock vilja säga att det är lite efter tycke och smak hur mycket ädelost man vill ha i. Vill man ha en kraftigare smak går det bra att tillsätta lite mer än det som står i receptet men för mig blev mängden som står i receptet helt perfekt.

Till ca 16 rutor:

Pepparkaka:

3 ägg

2,5 dl socker

150 g smör

4 dl vetemjöl

2 msk pepparkakskryddor

2 tsk bakpulver

1,5 dl mjölk

Ädelostfrosting

100 g creamcheese

100 g ädelost (jag använde ädelost på tub)

75 g rumsvarmt smör

2 dl florsocker

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform (24*24, likt DENNA) med bakplåtspapper. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och socker ordentligt vitt och pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna för sig. Sikta ned i smeten och vispa ihop till en jämn smet
  4. Tillsätt smöret och vispa ihop.
  5. Avsluta med att tillsätta mjölken. Vispa ihop till en jämn smet.
  6. Häll ned i en form på ca 24*24 likt DENNA och grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Ta ut och låt svalna.
  1. Blanda philadelphiaost och ädelost tillsammans.
  2. Tillsätt det rumsvarma smöret och vispa till en jämn blandning.
  3. Sikta ned florsockret och vispa ihop till en slät frosting.
  4. Toppa den mjuka pepparkakan med frostingen. Skär upp direkt i rutor eller sätt in i kylen en stund och låt frostingen sätta sig lite.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept