Ljuvliga saffransbollar med hallongömma. En julig variant på klassiska havrebollar som ger så mycket julkänsla när man tar första tuggan. Havrebollarna smaksatta med saffran är så otroligt goda i sig men höjs ytterligare av den lilla gömman av hallonsylt i mitten. Enkelt att baka och framförallt roligt att bjuda på! 🙂
För ca 12 st behöver du:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
3,5 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
1 g saffran (2 förp) + 1 msk vatten
Ca 150 g hallonsylt
Kokosflingor
- Klicka ut hallonsylten i små klickar på en bakplåtsklädd bricka eller tallrik. Sätt in i frysen och låt stelna helt.
- Blanda smör, strösocker, vaniljsocker och havregryn i en bunke.
- Smält den vita chokladen över ett vattenbad och häll ner i smeten.
- Blanda saffran med vattnet. Tillsätt i smeten och blanda till en jämn smet.
- När hallonsylten stelnat, ta ut dem och lägg en klick i en bit smet och täck sylten med denna. Rulla till bollar.
- Rulla i kokos och låt stelna lite i kylen.
Kram ♥