INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Semmeldrömmar

Länk till detta recept

Semmeldrömmar.. Kanske en ny favorit hos mig för här kombineras två bakverk som jag älskar; Drömmar och semlor. Den spröda kardemummadrömmen fylld med mandelmassa blir så himla god ihop med grädden och gör att de verkligen smälter i munnen. Går också så mycket snabbare att baka än klassiska semlor plus att de blir ganska små och då får man ta två 😉

Till ca 20 st:

75 g smör

1,5 dl socker

1,5 tsk vaniljsocker

0,5 tsk hjorthornsalt

2,5 dl vetemjöl

0,5 dl rapsolja

2 tsk mortlade kardemummskärnor

100 g mandelmassa

Topping:

5 dl vispgrädde

50 g sötmandel

Florsocker

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda smör, socker och vaniljsocker pösigt.
  2. Tillsätt oljan lite i taget under vispande.
  3. Blanda ihop mjöl, mortlade kardemummakärnor och hjorthornsalt för sig och sikta ner i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg. 
  4. Rulla ihop till små bollar, gör dem platta och lägg en kula mandelmassa i mitten. Täck med degen och rulla ihop till bollar och placera ut dem med jämna mellanrum på ett bakplåtspapper. Använd gärna en bakplåt, jag använder DENNA. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
  5. Vispa grädden, spritsa över varje kaka. Toppa med grovhackad mandel och florsocker.

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept